Hopp til innhold

Historie

Ola Roald Arkitektur blir til Holar! I 2024 er det er 30 år siden Ola Roald etablerte kontoret i Tønsberg, og vi har nå kontor i Oslo og Tønsberg. Kontoret har vokst gradvis, og har fått en stor geografisk rekkevidde. I dag har kontoret prosjekter i hele Norge, både i Oslo, Innlandet og langs hele kysten fra Kristiansandsområdet i sør, til Troms og Finnmark i nord.

I 2022 fikk firmaet 6 partnere som sammen med Ola skal drive kontoret i årene fremover. Med dyktige medarbeidere, samt mange års portefølje med gjennomførte prosjekter, fornøyde brukere og byggherrer, arkitekturpriser og en rekke 1.priser i arkitektkonkurranser, har kontoret et solid fundament for et langsiktig liv.

Kompetanse

Vi har bred arkitektfaglig kompetanse og ansatte av ulike nasjonaliteter, aldre og bakgrunner. Dette er vi stolte av og tror på at det beriker vår evne til å skape god arkitektur av høy kvalitet.

Sammensatt kompetanse og en rik portefølje gjør at vi håndterer prosjekter i alle faser og størrelser. Gjennom årene har vi opparbeidet oss en særlig høy kompetanse på undervisningsbygg og brukerprosesser som har gjort oss til et av landes ledende arkitektkontor for undervisningsbygg. Vår dedikasjon til klimavennlig bygging har gjort oss til spesialister på bygging i tre og massivtre. Vår søken etter å alltid kunne mer, gjør at vi allerede nå har solid kompetanse på sirkulær materialbruk og ombrukskartlegging.

Arkitektur er gøy, fordi vi påvirker og former så manges liv og hverdag gjennom arkitekturen. Vi har et stort engasjement for stedsutvikling, og gjennomfører mulighetsstudier, utviklingsprosjekter og planarbeid for både private og offentlige.

Samarbeid

Vi arbeider tett med våre kunder for å sikre en kombinasjon av god bærekraftig arkitektur og langsiktig bærekraftig økonomi. Når vi jobber for dere, jobber vi sammen for å optimalisere de gode løsningene innenfor et gitt budsjett. Vi legger stolthet i våre samarbeidsevner. Tilbakemeldingene er at vi er gode å jobbe med, at vi viser forståelse for brukernes og kundens behov, og at vi samarbeider godt med de andre prosjekterende.

For å formidle våre tanker, bruker vi hele spekteret av formidlingsmuligheter fra enkle håndtegninger og konseptdiagrammer til digitale presentasjoner og visualiseringer. Vi jobber også med 3D opplevelser basert på oppdatert VR-teknologi. Alt for å sikre god kommunikasjon med våre medarbeidere og oppdragsgivere.

Godt samarbeid sikrer gode prosesser, gode valg og – god arkitektur.

Priser

2023 – Sofienberg skole – Finalist til Oslo bys arkitekturpris 2023

2023 – Bronseveien – Nominert til Betongtavlen 2023

2021 – Ydalir skole – Nominert til «ArchDaily Building of the Year Awards»

2021 – Ydalir skole – Nominert til «Statens pris for Byggkvalitet 2021».

2020 – Ydalir skole – Treprisen 2020 – TenkTre

2019 – Ydalir skole – Nominert til «Årets bygg 2019»

2017 – Bø skole – Årets skolebygg 2017

2016 – Åkle – Årets byggepris 2016, Kristiansand og omegn

2016 – Ulsmåg skole – Hedrende omtale Statens byggeskikkpris 2015

2016 – Fauskanger skole – Askøy kommunes byggeskikkpris

2009 – Cicignon skole – Arnstein Arnebergprisen for 2009

2008 – Stokmarknes skole – Årets Bibliotek (Norges Bibl. For.)

2005 – Røråstoppen skole – Statens Byggeskikkpris for 2005

2001 – Greveskogen VGS – Hedrende Skolebyggprisen

1998 – Stokmarknes skole – Hedrende Skolebyggprisen

1993 – Norske Arkitekters Landsforbund

Kontakt

Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål, ønsker mer informasjon eller for å booke et møte med oss!

Tjenester

Arkitektur   /   Interiørarkitektur   /   Arealplanlegging   /   Kunstkonsulent   /   Prosjekteringsledelse   /   Ombrukskartlegging   /   Byggesøknad   /   Utredninger og analyser   /   Programmering   /   Brukerprosess   /   Mulighetsstudier