Hopp til innhold

Villa Bronseveien

Sted: Tønsberg
Byggherre: Privat
Areal: 230 KVM
Samarbeidspartnere: Bjarne W. Sørensen AS
År: 2018

Villa Bronseveien er tegnet for en maler og hans kjære til å leve pensjonstiden i ro og komfort, med nærhet til vann, utsikt og sanselige omgivelser. Villaen ligger idyllisk i strandsonen ved vannet i Husøysund. Betonggulvet inne følger terrengets slake nedadgående helning mens deler av boligen har dobbel høyde. Hovedidéen går ut på å bevege seg nedover mot vannet også innenfor boligens interiør, mens rommet løfter seg mot lys og utsikt.

Materialitet

Stedet sjønatur gjenspeiles i boligens røffe materialitet. Ved ankomst blir man møtt av en høy og sakral sone av lys, betong og eik. Trappetrinn i eik er spent mellom to betongvegger, og i enden av aksen bak trappen lyser det enten fra flammen i en murt svartmalt peis eller av fra dagslyset som siver fra begge plan gjennom trinnene i trappen.

Utendørs

En sti av steinheller går fra innkjørselen langs boligens høye betongvegg, ned i gresset mellom frukttrærne og helt ned til vannet. Tomten forlenges så enda mer av de gamle lange bryggene som tar opp variasjonen mellom flo og fjære. Inntil bygget er det generøst beplantet med fargerike pryd- og bærbusker, samt klatrende villvin som med tiden vil mykne byggets røffe preg.