Hopp til innhold

Tjøme ungdomsskole

Sted: TJØME
Byggherre: FÆRDER KOMMUNE
Areal: 2 145 KVM
Samarbeidspartnere: BACKE VESTFOLD TELEMARK AS
År: 2023

Tjøme ungdomsskole sto ferdig i 2023 med plass til inntil 150 elever og 30 ansatte. To eksisterende skolefløyer ble revet og ga plass til nybygget som er koblet sammen med en eksisterende skolefløy. Dette har gitt et arealeffektivt og sammenhengende skoleanlegg. En synlig fjellkolle på nordsiden av skolen ble wireskåret og fjernet, kuttet i fjellet er godt synlig og gir et interessant element sammen med det nye skolebygget.

Utformet for å slippe daglyset inn

Nybygget er utformet som en stor paviljong over én etasje med et stort sammenhengende flatt tak, sammenkoblet med saltaket over eksisterende skolefløy. Basearealene er lokalisert rundt et sentralt allrom og utformet som egne volumer med rikelig dagslys fra 3 sider. I tillegg har hver base takoppbygg med overlys som gir økt volum og lysinnslipp i de store baserommene. Store variasjoner i antall elever er ivaretatt i baserommenes oppdeling.

Et fargerikt og behagelig læringsmiljø

Det nye skolebygget er oppført i krysslaminert tre. Treverk gir godt inneklima og god fuktregulering av bygget. Gulvene er i slipt betong. Sittenisjer, møblering og definerte soner i bygget er fargelagt i en palett som gir lekenhet og karakter til de ulike funksjonene. På fasadene er det benyttet vedlikeholdsfri kledning som med tiden vil lysne i solen. Vinduer og dører i fasade er aluminiums beslåtte trevinduer i mørk farge i kontrast med det lyse treverket. Gesimser og takoppbygg er beslått i samme farge som dører og vinduer for et helhetlig uttrykk.