Hopp til innhold

Tjøme bibliotek

Sted: Tjøme
Byggherre: Færder KOMMUNE
Areal: 1 160 KVM
Samarbeidspartnere:
År: MULIGHETSSTUDIE 2017

Tjøme samfunnshus er en del av et sentrumsløft som knytter sammen området fra Tjøme kirke i sør til Tjøme ungdomsskole i nord. Mulighetsstudien utreder hvordan Tjøme sentrum kan utvikles som sted og et samfunnshus ble foreslått som generator for dette.

Arkitektur og innhold

Holar har hatt et lengere og godt samarbeid med Tjøme kommune, og etter sammenslåingen til Færder kommune, har dette samarbeidet fortsatt. Av prosjektene som ble utredet, er ungdomsskolen og toalett til skateparken realisert.

Som et resultat av analysen av sentrumsplassen med omkringliggende bebyggelse og bevegelseslinjene i området, er samfunnshuset plassert sentralt. Det uttrykkes som et åpent og inviterende omdreiningspunkt for hele området, både i form og funksjon. Bygget er tegnet som et fleksibelt bygg med store og rene rom, som kan passe godt også ved endret bruk i framtiden.

Flerbruksbygg inkluderer

Bygget skal inneholde bibliotek, mediatek, black-box, ungdomsklubb, og integrere i seg områdets kjente og kjære kafé-kombinert-klesbutikk. Utgangspunktet med formen til bygget er en åpen bok, noe som binder sammen byggene rundt og aktivitetene ute og inne.