Hopp til innhold

Kanalen brygge

Sted: TØNSBERG
Byggherre: ZEINER BOLIG A/S
Areal: 3000 KVM
Samarbeidspartnere: GULLIK GULLIKSEN AS, GOVERNATO DESIGN
År: 2020

Sørøst for broa over kanalen, som forbinder Tønsberg med Nøtterøy, ligger boligkomplekset Kanalen brygge. Her er 39 leiligheter fordelt over to bygninger, et hovedbygg ut mot kanalen og et mindre bygg mot Kanalveien, som sammen danner et kvartal. Med beliggenhet i umiddelbar nærhet til byliv, kanalen og sjøen, kan beboere se båter som passerer, og lyset fra byen mot den mørke nattehimmelen.

Historisk tilknytning

Fasaden i hovedbygget mot kanalen er brutt opp i mindre volumer, og fasadeutformingen gjør at hver enkelt leilighet fremstår tydelig som en egen enhet. Intensjonen med denne skaleringen og bruk av trematerialer er å knytte bygget til den historiske trehusbebyggelsen i området. Kanalen brygge har en lang historie, og ligger i et sentralt område som beboere i Tønsberg har et forhold til, med lag på lag av handels og industrihistorie.

Kvalitet

Gjennom tett dialog om detaljer og materialbruk med en kvalitetsbevisst oppdragsgiver og prosjektleder, har arkitektene fått gehør for en del grep som gir leilighetene høyere bokvalitet enn normalt. Gode lysforhold, utsikt, store rom, enkel og gjennomført materialbruk og god funksjonalitet er blant disse.

De fleste leilighetene er gjennomgående og har to balkonger, med gode solforhold mot sør på Nøtterøysiden og med utsikt mot Tønsberg sentrum og kanalen på nordsiden. Alle leilighetene har takhøyde på 2,8 meter, en sjenerøsitet som er sjelden i moderne leiligheter her til lands.