Hopp til innhold

Emma Hjorth skole

Sted: BÆRUM
Byggherre: BÆRUM KOMMUNE
Areal: 6 000 KVM rehab og 3 200 KVM nybygg
Samarbeidspartnere: BACKE STOR-OSLO AS, IN’BY
År: Pågående, ferdigstilles 2024

Prosjektet omfatter en omorganisering, rehabilitering og utvidelse av Emma Hjorth barneskole med et større og to mindre tilbygg samt en ny flerbrukshall. I utformingen har vi sikret et helhetlig og tidløst skoleanlegg som, i tillegg til å fungere som en skole, også kan benyttes av lokalsamfunnet utenom skoletiden.

Utforming og materialbruk

Eksteriøret er i tegl og med en volumoppbygging, inndeling av fasader, detaljering og relieffer som gir et rikt uttrykk til omgivelsene både på avstand og nært hold. Utrykket skal være vennlig og i en skala tilpasset barn, så vel som lokalsamfunn og landskap. Hovedkonstruksjonen er massiv-og limtre som er eksponert i interiøret og tilfører skolen et varmt og variert uttrykk, og er variert med en rik fargepallett på øvrige overflater.

Miljø og bærekraft

Det har vært prioritert å omforme den eksisterende skolen til et anlegg som møter dagens og fremtidens bruksbehov. Bruk av massiv-og limtre har redusert behovet for stål og betong i konstruksjonene, noe som letter byggearbeidene og senker byggets miljøavtrykk. Gjenbruk av eksisterende materialer, som tegl fra revne deler til nye faste innretninger, samt etablering av en ny energieffektiv varmeforsyning fra energibrønner med varmepumpe, underbygger prosjektets miljøfokus.