Hopp til innhold

Bugården flerbrukshall

Sted: SANDEFJORD
Byggherre: SANDEFJORD KOMMUNE
Areal: 4 000 KVM
Samarbeidspartnere: WEGGER OG KVALSVIK
År: 2015

Store idrettshaller som dette skal være funksjonelle, ha minimalt vedlikeholdsbehov, være slitesterke og rimelige å bygge. Dette gir generelt marginale muligheter for å skape høy arkitektonisk kvalitet. I Bugården ønsker vi likevel å utnytte denne marginale muligheten. I tillegg til vektlegging på de primære oppgavene til bygget, har vi åpnet opp fasaden mot adkomstsiden, slik at bygget ikke bare blir en tung lukket boks, men får en utstråling som inviterer folk inn.

Mye lys i en lukket boks

Kommunikasjons- og publikumsrommet innenfor glassfasaden og utenfor selve hallen blir et levende rom med godt dagslys, som stråler ut og viser at det er aktivitet og liv i bygget, samtidig som dette blir et godt og funksjonelt rom å bevege seg i. Garderobevolumene blir som et «solfilter» inn til selve spilleflaten som ikke skal ha direkte dagslys.

Industrielt og robust

Flerbrukshallen er utvendig kledd med metallplater med sinuskurvatur og bueskytterhallen i strekkmetall av cortenstål. Konstruksjoner og inventar har en industriell og ubehandlet palett med eksponert betong, stålplater og OSB-plater.

Hallen er bygget primært som en hverdagshall og treningshall, men med sin utforming og unike løsninger ligger det til rette for allsidig bruk, samt større konkurranser og mesterskap.