Hopp til innhold

Bentsebrua skole

Sted: OSLO
Byggherre: OSLO BYGG KF
Areal: 10 000 KVM
Samarbeidspartnere: NCC, LARK LANDSKAP MED FLER.
År: Pågående, ferdigstilles 2024

Bentsebrua skole står på en flott tomt ved Treschowsgate og Bentsebrua i bydel Sagene og er et resultat av 1. plass i prekvalifisert konkurranse i 2020. Ønsket var å skape et utadvendt skoleanlegg med variasjon og lekenhet i den arkitektoniske oppbyggingen. Et hovedtrekk i prosjektet er å binde sammen gaten, skolen og landskapet — både innvendig og utvendig, og samtidig å skape gode romsekvenser og gode steder å være.

Historie og arkitektonisk strategi

Prosjektets arkitektoniske strategi er inspirert av den særegne industrihistorien i området, med en rekke teglbygg langs Akerselva, og har som ambisjon å bli både en god skole og en viktig møteplass i bydelen.

Den nye ungdomsskolen har plass til ca. 540 elever, har en flerbrukshall med tre saler og et areal til bydelens ungdommer. Området langs Akerselva vil bli åpnet i form av en park, som binder sammen byen og landskapet, med blant annet en turvei mellom elven og skolen.

Miljøsatsing

Det er lagt vekt på oppdatert og fremtidsrettet miljøsatsing både i landskapet, på det utvendige bygget og inne. Blant annet med tilretteleggelse for biologisk mangfold, bruk av solceller på tak og med utstrakt bruk av tre innendørs – som bidrar til godt inneklima og lun stemning. Skolen prosjekteres og sertifiseres i henhold til BREEAM NOR Excellent.