Hopp til innhold

Båtsfjord barnehage

Sted: BÅTSFJORD
Byggherre: BÅTSFJORD KOMMUNE
Areal: 1200 KVM
Samarbeidspartnere: HARALD NILSEN AS, WSP, LO:LE LANDSKAP
År: PÅGÅENDE

Båtsfjord kommune skal bygge nytt barnehagebygg etter sammenslåing av flere mindre barnehager i området. Med støtte fra SirkTre har Holar laget et spennende ombruks- og transformasjonsprosjekt som bruker eksisterende konstruksjoner på tomta og reduserer klimagassutslippene til prosjektet med 85-90%.

Samspill mellom ny barnehage i eksisterende konstruksjon

Konseptet handler om å synnligjøre den eksisterende limtrekonstruksjon fra Nordskogen skole og rom- og funksjonsprogrammet tilpasses konstruksjonen. Alle viktige avdelingsrom plasseres mot fasaden, med støttefunksjoner mot midten av bygget. En bred, lys gang kobler sammen avdelingene til et stort samlingsrom i byggets hjerte, med høyt tak og overlys. Samspill mellom nye og eksisterende konstruskjoner skaper tektonisk dialog mellom materialene og forteller historien om nytt og gammelt i prosjektet.

Ombruk- og transformasjon

Båtsfjord barnehage har vært et pilotprosjekt i SirkTre-satsingen og Holar har gjennomført en grundig kartlegging av bygningsmassen og materialene sammen med WSP. I tillegg til transformasjon av byggets eksisterende konstruksjoner, satser vi på videre materialbruk på bl.a. innvendige vegger, fasader og møbler. Miljøfotavtrykk, økonomi og estetikk informerer ombruksvalg og designløsninger i Båtsfjord barnehage.